miercuri, 15 iulie 2009

Excursii de o zi

  • Bucuresti - Vulcanii Noroiosi - Siriu - Brasov - Bucuresti (aproximativ 500Km)
Trebuie sa pleci dis-de-dimineata din Bucuresti. Vei seta GPS - ul spre Berca, de acolo te vor ghida indicatoarele. Vei merge pe E85 pana in Buzau apoi vei continua pe centura Buzaului, schimband pe DN10. Din Dn10 in localitatea Satuc faci dreapta spre Berca si urmezi indicatoarele. La un moment dat in fata ti se deschide un drum neasfaltat, in dreapta vei vedea un indicator (ultimul indicator spre vulcanii noroiosi) iar drumul asfaltat va coti brusc la stinga, tine minte locul acesta deoarece mai tarziu te vei intoarce pentru a urma drumul neasfaltat si a descoperi adevarata splendoare a Vulcaniilor Noroiosi. Drumul continua spre Pâclele Mari (coordonate 45°20'23"N, 26°42'33"E).







Intorcandu-ne la indicator, urmam drumul neasfaltat pana in dreptul unor rezervoare (partea dreapta). Parcam pe stanga (langa magazinul mixt). Mai nou am vazut ca s-a amenajat o parcare si niste trepte inainte de rezervoare. Urcam dealul si ajungem la Pâclele Mici (coordonate 45°21'30"N, 26°42'46"E).











Dupa ce te-ai plictisit de Vulcani, te intorci pe DN10 si continui drumul spre Siriu.




Va continua ...

Forturi Bucuresti



Le-am descoperit cautand pe Google Earth, in jurul Bucurestiului, un loc linistit de picnic, departe de mirosul gratarelor, sunetul asurzitor al manelelor si de gunoaiele lasate in urma de neandertali de Bucuresti. Pe acesta cale tin sa le multumesc tuturor celor care au avut bunavointa sa publice cercetarile lor referitoare forturi pe internet. Neavand prea mult timp la dispozitie, si din cauza ca, majoritatea forturilor si a bateriilor sunt ori poligoane de tragere, ori situate in cadrul unitatiilor militare, sau mai rau chiar au devenit propietati private am reusit sa vizitez doar Fortul Chitila (fosta fabrica Zarea) si bateria 9-10.

Mai jos va prezint cateva din poze.